Nu tar vi nya tag – BettingBloggen är åter igen uppe!

Som ni säkert fått läsa i vårt hyhetsbrev så havererade vår server och BettingBloggen huvud-databas (mySQL) krashade fullständigt. Vi har under en längre tid försökt att återställa databasen men tyvärr så har det inte gått något vidare. Därmed har vi beslutat att förnya oss här på BettingBloggen genom att helt enkelt börja om på nytt, med nya medlemmar, nytt kommande utseende, fler statistik- och bloggfunktioner samt mycket mer.

Tills den nya databasen och designen är helt klar, så har vi lagt upp en äldre backup av vår databas, endast för att få igång siten och kunna informera er med nya inlägg och erbjudanden. Vi kommer att arbeta hårt på att förbättra BettingBloggen på alla sätt och vi hoppas att ni kommer att trivas precis som förut!

Registreringen av nya medlemmar är för tillfället ej i funktion, så alla ni som är nya besökare som vill bli medlemmar och få en egen bettingblogg med betting-bokföring och statistik får avvakta tills vi är helt klara med den nya BettingBloggen 2.0.

Vi beklagar väntetiden, och lovar er att BettingBloggen kommer inom kort att bli bättre än någonsin :)

MVH

BettingBloggen webmasters

Spela på Champions League med 100% Bonus på bet365

uefa-champions-league-groups-confirmed-01

Bet365’s fantastiska Europafotbolls-bonus inkluderar de bästa nationella ligorna i Europa samt gruppspelet och utslagningsomgångarna av Champions League.

Du kan få en bonus på upp till 100% då du placerar flervalsspel på Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga 1 eller Champions League.

Placera ett flervalsspel före match, bestående av tre eller fler val, på marknaderna Fulltidsresultat eller Resultat/Båda lagen gör mål, där du kombinerar lag från en eller flera av ligorna ovan, går spelet in lägger vi till följande bonus på din utbetalning.”

Bonusen gäller inte då ett spel helt har stängts i förtid med hjälp av funktionen Stäng spel. Då ett spel delvis har stängts i förtid (med hjälp av funktionen Stäng spel), kommer bonusen att baseras på återstående aktiv insats och den högsta möjliga bonusen som du kan få är £100.000, eller motsvarande i annan valuta.

Då ett kvalificerande spel redigeras med funktionen Ändra spel, beräknas bonusen på den nya insatsen. Då ett spel har redigerats till att inkludera eller ändra ett val för ett evenemang som pågår, kommer inte bonusen längre att gälla. Spel med dubbelchans, eller kombinationsspel med bonusar så som Lucky 15 eller Lucky 31, räknas inte gentemot detta erbjudande.

Villkor tillämpas.

Spela på bet365 och få pengarna tillbaka vid slutresultatet 0-0

bet365 får du alltid de absolut bästa erbjudanden! Placera ett spel före matchstart på VILKEN SOM HELST av bet365:s marknader Rätt resultat, Halvtid/Fulltid eller Scorecast på VALFRI match, skulle evenemanget sluta 0-0 kommer du att få insatsen tillbaka.

Detta erbjudande gäller inte då ett spel har stängts i förtid med hjälp av funktionen Stäng spel. Då ett spel delvis har stängts i förtid (med hjälp av funktionen Stäng spel), och matchen slutar 0-0, kommer endast den återstående insatsen att återbetalas.

Då ett kvalificerande spel redigeras med funktionen Ändra spel, före avspark och matchen slutar 0-0, kommer endast den nya insatsen att återbetalas. Då ett spel har redigerats till att inkludera eller ändra ett val för ett evenemang som pågår, kommer inte bonusen längre att gälla.

Villkor tillämpas.

Nu påbörjar vi flytten! Läs mer här…

Bettingbloggens huvudsida har nu – efter en hel del krångel och huvudvärk – kopierats till den nya servern (än så länge under annan IP-adress och domän). Under morgondagen påbörjar flytten utav alla aktiva medlemskonton, och därför är det viktigt att alla ni medlemmar läser vidare då det berör er allihop! Vi tänkte rada upp några punkter som ni bör känna till:

1. Exportering av alla medlemskonton.
Under natten samt morgondagen kommer vi försöka hinna med att exportera alla databaserna. Med andra ord – det ni lägger in, tar bort eller redigerar (gällande både spel och inlägg), efter vår exportering kan komma att försvinna när flytten är färdig. Exporten sker endast en gång. Det finns varken tid eller resurser att omexportera en massa databaser i efterhand och därför är det bra om ni låter bli att bokföra era spel och skriva inlägg under morgondagen. Vid undantagsfall kan vi i värsta fall omexportera något enstaka medlemskonto ifall det verkligen krävs, men vi hoppas på att ni kan göra det enklare för både oss och er själva genom att invänta tills era konton är flyttade.

2. Aktiva och icke aktiva medlemskonton.
Något som vi märkt av är att en hel del medlemskonton varit inaktiva i mer än 3 månader. Dessa konton kommer givetvis inte att tas bort, men för att snabba upp flytten så kommer vi endast att exportera och aktivera (på den nya servern) de konton som varit aktiva de senaste månaderna. Med aktivt konto menas att man antingen bokfört ett spel eller skrivit någon inlägg de senaste månaderna.

Ni som inte använt era konton på flera månader får helt enkelt skriva ett kort mail om att ni tänker fortsätta och vill ha ert konton exporterat till den nya servern. För att förenkla det hela räcker det med att skriva ett mail med ämnet i Ämnesraden/Subject : Aktivera konto: medlem.bettingbloggen.com och skicka mailet till vårt vanliga mail som är: info (at) bettingbloggen.com.

Det finns dessutom en del medlemskonton som skapades för länge sedan och som i nuläget är helt och hållet är tömda (inga inlägg alls och inga spel bokförda). Dessa konton ser vi också som inaktiva. Ni som tömt er bokföring och blogg men ändå vill ha konton kvar får helt enkelt utföra ovanstående procedur. Vi exporterar och flyttar alla dessa inaktiva konton så fort vi kan efter att ha fått ert mail.

Ni kanske undrar varför vi gör det här? Anledningen är enkel. Det känns det väldigt dumt att exportera ett stort antal konton som inte längre används eller som helt och hållet står tomma. Genom att prioritera alla aktiva medlemmar så blir vi klara med flytten mycket snabbare, då alla procedurer iomed flytten görs manuellt.

3. Eventuell down-time av sajten.
Förhoppningsvis kommer flytten utav alla konton ske utan några konstigheter. Trots detta så får ni räkna med att flytten av domännamnet bettingbloggen.com kan ta upp till 24 timmar. Under natten och framåt ordnas (eller egentligen kopieras) alla aktiva medlemskonton under en temporär domän. När all primär flytt är klar kommer domänen bettingbloggen.com att pekas över till den nya servern. Under den tiden kan det hända att sajten ligger nere i ett par timmar – eller i värsta fall upp till 24 timmar.

4. Eventuella buggar i nuläget.
Flytten av huvudsajten har inte direkt varit smärtfri. Det har inneburit en hel del kodande och i nuläget har vi eliminerat (så vitt vi vet) alla buggar som uppstått efter flytten. Dock måste vi reservera oss för eventuella buggar som kan uppstå iomed den nya servern som har nyare versioner utav den mesta programvaran. Vi hoppas att ni har tålamod och att ni kommer att rapportera dessa buggar till oss så fort ni hittar något.

Slutligen: notera att huvudsidan bettingbloggen.com som ni besöker just nu faktiskt fortfarande ligger kvar på den gamla servern. Därav är prestandan fortfarande densamma. Vi kan ännu inte peka om domänen bettingbloggen.com till den nya servern förrän medlemskontona är importerade.

Under kvällen/natten så kommer ett mail skickas ut till alla medlemmar & prenumeranter med samma information som ovan.

Ändra inte Blogg Adress eller Wordpress Adress!

Jag har sagt det förr och säger det igen.

Ändra inte “Blogg Adress” eller “Wordpress Adress” när ni är inloggade på era konton.

Inne i Wordpress, under Settings – General finns dessa rader och SKALL INTE ändras, då brakar er blogg ihop.

När ni har registrerat er hos oss, så skrev ni en valfri underdomän, denna domän registreras och används utav er, och kan inte ändras hur som helst.

Ändra inte de understrukna fälten!

Ändra inte de understrukna fälten!

Som ni ser i exemplet ovan så skulle man inte bara kunna ändra iceeman till något annat, då pajar bloggen och ger oss extra jobb för att få igång er blogg igen. Detta har jag märkt är ett vanligt problem, då flera ändrar och vi måste manuellt ändra tillbaka. Inte då sagt att Iceeman gjort detta, är bara ett exempel ;)

Blog Title och Tagline ska ni dock ändra, då ni gör er blogg mer personlig med egen rubrik och underrubrik.

Vi beklagar väntetiden och allt strul som uppkom denna helg…

Då har vi kommit in i maj månad och många utav er börjar säkert fundera på vad som egentligen händer med vår “lilla” sajt just nu… Det pratas om dedikerad server sedan 2 veckor tillbaka och vi förstår att ni nu börjar bli otåliga.

Tyvärr har vi insett att flytten kommer ta lite längre tid än väntat. Allt måste göras manuellt. En tråkig nyhet är också att sajten troligen kommer ligga nere i ett par dagar när alla konton väl börjar flyttas över. Importering och exportering måste tyvärr göras manuellt och vi är endast två killar som kommer att utföra allt i tur och ordning…

Vissa utav er har även börjat tvivla på våra löften, men vi kan försäkra er om att vår dedikerade server redan är uppe och rullar. Linux-konfigurationen är så gott som klar, och nu väntar bara en massa jobb med kodning och databas-pyssel.

Alla ni som väntar på att få era konton aktiverade måste tyvärr vänta tills flytten är klar. Ska vi börja aktivera alla konton innan dess så gör vi varken oss själva eller er en tjänst, då det bara skulle innebära en massa dubbeljobb och flytten skulle då dröja ännu längre.

I helgen brakade den gamla shared-hosting servern ihop ännu en gång och hela sajten låg nere i ca 2 dygn. Tacka våra tyska grannar på Servage för det… Jag tror inte att de gillar oss längre ;) Hursomhelst så ber vi om ursäkt för det inträffade. Vi vet att det är ytterst irriterande att inte kunna nå sin spelbok just då det händer som mest i sportvärlden. Vi vet att ni som prenumererar på Iceemans spelblogg förmodligen blev de mest drabbade, men vi hoppas på att ni inte skyller missödet på honom då det absolut inte var hans fel.

Slutligen vill tacka er (de enstaka) som frivilligt valt att hjälpa oss genom att donera. Vi uppskattar er hjälp!

Som en liten fotnot så tänkte vi besvara på några frågor som många utav er mailat till oss.

1. Kommer BettingBloggen fortsätta precis som vanligt efter att flytten är klar?

Ja, våra ambitioner är fortsätta driva sajten i minst 2 år till och målet är givetvis att göra den till Sveriges bästa bettingportal! Vi vet att det kommer krävas mycket mer än flytt till snabbare server för att åstadkomma detta – därför har vi också börjat planera inför en massa nytt på sajten i form av större exponering utav medlemmarna, nya funktioner i spelboken (todo-listan är låång och flera punkter har vi redan tidigare nämnt), sjyssta tävlingar/race mellan medlemmar, samarbete med kvalitativa gästskribenter i bloggen, förbättringar när det gäller design och funktionalitet och en hel del annat som väntar.

2. Varför händer det ingenting just nu, inte ens i er blogg? Har ni tappat intresset?

Vår spelblogg här på BettingBloggen har länge stått still. Det finns flera orsaker till detta, bortsett från den planerade server-flytten. För det första så vet säkert många utav er att det krävs en hel del tid för att driva en aktiv blogg. Tiden har dessvärre varit en bristvara sedan årsskiftet framförallt på grund av att både jag och Henrik för närvarande håller på att avsluta vår KTH-utbildning och är mitt inne i slutspurten. Vi älskar betting, vi har absolut inte tappat intresset och vi prioriterar denna sajt så mycket vi kan – men jag antar att ni håller med om att nytta måste gå före nöje…

För det andra så är BettingBloggen faktiskt bara en hobby får oss båda. Vi har båda förutom utbildningen även jobb (och privatlivet) att sköta och ta hand om – därav måste något prioriteras bort, åtminstone då det är som hetsigast.

Vi kan även erkänna att själva spelbloggen hitintills varit den del utav sajten som lockat till sig flest nya ansikten och nya medlemmar. Det har alltid varit ett mål att ständigt växa på nätet, vilket oftast är det svåraste när man börjar med en webbsajt från scratch. Vi har sedan starten ändå lyckats rätt bra med detta och därför tänker vi absolut inte lägga ner vår egna spelblogg, även om den med facit på hand kanske inte varit den mest lyckosamma alla gånger ;)

Hur som helst, intresset finns där och bloggen kommer garanterat ta fart inom ett par veckor när flytten är klar!

3. Kommer spelboks-tjänsten på sajten att förbli gratis efter flytten?

Vi har ännu inga bestämda planer på att börja ta betalt. Dock kan vi aldrig garantera att tjänsten förbli gratis för alltid, speciellt inte nu när driftkostnaderna drar iväg med flera tusenlappar i månaden. De kommande månaderna kommer vi att fortsätta precis som vanligt, men om det visar sig att ekonomin inte går ihop så kan vi bli tvungna att införa en mindre månadskostnad. Denna kommer i så fall att hållas så låg som möjligt.

4. Varför tar det sån tid att få svar från er via e-post?

Vi får dagligen in minst 20 mail med allt från supportfrågor, frågor om när nya konton aktiveras och även annat strul. När det gäller support och krångel med kontona så prioriteras dessa mail högst. Dock tar allting sin tid, och eftersom vi bara är två personer som jobbar med allt så kan vissa mail tyvärr bli lite sena. För att förenkla för många utav er som mailat oss, så tänkte vi tipsa er om att de flesta FAQ-frågorna och svar på dessa faktiskt finns i forumet. Alla ni andra som fått problem med bloggen kommer att få svar i tur och ordning.

Och slutligen… Alla ni som frågar om era konton (som ännu inte blivit aktiverade) bör först och främst läsa våra tidigare inlägg där vi tydligt påpekar att vi bestämt oss för att vänta med att aktivera samtliga nyregistreringar tills flytten är klar. Vi tackar för ert tålamod.

5. När är ni klara med flytten?

Vi kan fortfarande inte ge er något exakt datum. Konfigurationen utav den nya servern blev nyligen klar, nu väntar resten. Vi vill inte lova för mycket men hoppas på att ha allt igång inom 2 veckor. Vi vet att det låter som en evighet, men för tillfället så har vi tyvärr inte många timmar per vecka som vi kan lägga ut på sajten – främst pga anledningarna vi nämnde tidigare i detta inlägg.

Bettingbloggen behöver er hjälp

Jag och Martin har nu beslutat oss för att ta steget fullt ut och satsa ordentligt på Bettingbloggen. Vi har slutit ett avtal med Bahnhof gällande en egen server som kommer att placeras i deras egna serverhallar – detta eliminera alla problem som tidigare uppstått med överbelastning och sega laddningstider.

För att läsa mer om hur ni kan hjälpa oss i våra planer för att hålla Bettingbloggen levande och gratis ber jag er att läsa vidare här.

Information från BettingBloggen

Hej alla medlemmar och besökare! Som ni säkert redan har märkt så står det för närvarande lite still på BettingBloggen. Anledningen är – precis som vi nämnde i vårt senaste inlägg – att vi snart flyttar till en ny server!

Alla nya medlemmar som ännu inte fått sina konton aktiverade kommer tyvärr att få vänta tills flytten är färdig. Vi vill ännu inte sätta något specifikt datum när allt blir färdigt, men den goda nyheten är att vi i veckan kommer att teckna ett avtal med svenska Bahnhof gällande en dedikerad server för driften av Bettingbloggen.com.

Med dedikerad server menar vi en helt egen webbserver placerad i Bahnhofs serverhall med stabilare och snabbare uppkoppling (100/100Mbit/s) utan begränsningar, överbelastningar eller annat strul.

Mer information om när flytten påbörjas kommer inom kort!

Tills dess är bettingbloggen samt alla medlemskonton i drift precis som vanligt och registreringen av nya konton är fortsatt öppen förutom att nya medlemmarna inte aktiveras förrän flytten är klar. Ni som redan registrerat er behöver alltså inte registrera er igen. Ett mail kommer att skickas ut så fort kontona är klara att användas!

Vi tackar för ert tålamod!

Martin & Henrik

Serverbyte inom kort!

Som ni säkert märkte igår kväll så åkte sajten ner pga överbelastning. Vi har full förståelse för att detta inte är acceptabelt, och därför har vi nu bestämt oss för att leta efter ny serverleverantör.

För att kunna fortsätta driva BettingBloggen som ständigt blir större krävs en egen dedikerad server. Vi har ännu inte bestämt oss för vilken leverantör det blir, och därmed tänkte jag samtidigt kolla med er om ni möjligen har förslag och erfarenheter utav svenska server-leverantörer? Vi är tacksamma för alla tips.

Så fort den nya servern är online så kommer arbete påbörjas med flytten utav sajten och alla medlemsdatabaserna. Flytten kan tyvärr ta ett par dagar, så vi hoppas att ni har tålamod… Mer information om flytten, datum osv kommer att dyka upp här i bloggen samt via epost inom kort.

För tillfället är både jag och Henrik bortresta över Påsken (skriver detta inlägg via mobilen) och därmed kan det dröja innan mail och kommentarer besvaras.

Nya konton har ännu inte börjat aktiveras. Vi vet att ni redan är ca 70 medlemmar som väntar, men vi hoppas att ni förstår att vi vill garantera säkerheten först…

Vi återkommer inom kort med mer info och tills dess hoppas vi på lite tips från er.

Och slutligen vill vi passa på och be om ursäkt för den extremt dåliga serverprestandan, alla downtimes och allt strul just nu… Men håll ut – snart är bettingbloggen piggare än någonsin! :D

Glad Påsk!
Martin & Henrik

Tack för alla positiva kommentarer

Som ni kanske har märkt så har vi haft problem med vår server-leverantör vilket ledde till att sidan vara nere från och till. Vår populäraste bettingbloggare Iceeman har även fått ta del utav detta problem då han har väldigt mycket besökare.

Som Martin redan nämnt så görs allt på denna sida utav oss två – två privatpersoner som byggt sidan och gör det på vår fritid. Vilket gör att ibland så kan det bli avbrott då annat i livet är viktigare. Självklart vill vi att sidan lever vidare och att vi har nöjda besökare och bloggare – men vi kan inte stå till tjänst varje dag. För att råda bot på problemet med att sidan är nere behöver vi förmodligen investera egna pengar och att ta betalt för sidan är inte aktuellt.

Jag tycker personligen att det är väldigt kul att flera har hört av sig med positiva kommentarer och beröm. Det värmer och bevisar att alla inte är idioter, utan att det finns människor med något innanför pannbenet. Tack ska ni ha!

Längre fram i tiden kommer en utrensning ske på Bettingbloggen då inaktiva och ej uppstartade bloggar kommer att tas bort. Vi kommer att gå igenom alla konton och skicka ut ett mail till berörda personer, får vi inget svar så tas de sedan bort.

Det går fortfarande inte att bli medlem då vi inte startar upp några nya “Bettingbloggar” för tillfället utan planerar inför framtiden.

Nyhetsbrev
Prenumerera på våra nyhetsbrev och håll dig uppdaterad med senaste nytt på BettingBloggen

E-post:
Registrera Avregistrera
Spela på bet365 idag!
Våra Publika Medlemmar
Spelbok/Blogg
Spel
Netto
ROI
  Listar de 50 senast aktiva medlemmarna
Gimli 
38
+24741
143%
3
-24
91%
1
-25
0%
jason 
12
+18
160%
619
-189
89%
621
-332
99%
400
-41
96%
453
-727
99%
201
-305
90%
716
-292
98%
178
+59264
157%
1405
+427
109%
388
-29314
88%
27
+4014
145%
300
-370
95%
194
+30464
112%
10
+8206
291%
2250
-1289
94%
Ashiri 
88
+169
107%
MacB 
39
+200
156%
18
+138
115%
88
+794
109%
109
+16003
108%
87
+7417
115%
Pete 
239
+699
101%
178
+27
100%
1069
-2741
98%
44
+303
139%
umebon 
5
-1
86%
Bobrov 
1103
+5999
105%
A$$AR 
464
-267
91%
380
+43018
116%
Åberg 
8
+880
154%
574
+630
100%
195
-781
88%
23
-2
97%
41
-1147
92%
8
+6387
369%
38
+560
127%
396
-3114
97%
Statistik
  Aktuellt saldo:  2493.67 units
  Levande spel:  Inga (0.00 units)
  Totalt netto:  0.00 units

  Totalt avgjorda spel:  0
  Vunna spel:  0
  Förlorade spel:  0
  Träffprocent:  0.00% (0 av 0 spel)
  Snittodds vinst / total:  0.00 / 0.00
  Omsättning:  0.00 units
  Utdelning:  0.00 units
  ROI:  0.00%

Vårt Bloggarkiv
Våra Kategorier
Sök efter inlägg
Stöd BettingBloggen
Hjälp oss med driften av BettingBloggen genom att Donera.

BettingBloggen sluter ett 24 månaders avtal med svenska Bahnhof om dedikerad server. Ni som vill kan nu hjälpa oss helt frivilligt med fortsatt drift av vår kostnadsfria tjänst!
Läs mer här
Erbjudanden
Spela på Champions League med 100% Bonus på bet365

Bet365's fantastiska Europafotbolls-bonus inkluderar de bästa nationella ligorna i (...)
Läs mer här
Partners